Παξιμαδάκια με Μελιτζανοσαλάτα

ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΠΑΞΙΜΑΔΙΟΥ

3 μελιτζάνες φλάσκες

2 σκελίδες σκόρδο ή 1 μέτριο κρεμμύδι

2 κουτ. ταχίνι (προαιρετικά)

1 κουταλάκι ρίγανη

3 κουταλιές χυμό λεμονιού

1 κουταλιά ξίδι

6 κουταλιές ελαιόλαδο

2 κουταλιές μαϊντανό

αλάτι, πιπέρι

2 κουταλιές αμύγδαλα ή καρύδια 

κοπανισμένα

 

 

Πλένομε τις μελιτζάνες και τις ψήνομε είτε στη σχάρα είτε πάνω στο μάτι της κουζίνας τυλιγμένες σε αλουμινόχαρτο μέχρι να μαλακώσουν. Όσο είναι ακόμα ζεστές αφαιρούμε τη φλούδα και όσα σπόρια μπορούμε. Τις βάζομε σε μπλέντερ και, ανακατεύοντας συνεχώς, προσθέτομε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα αμύγδαλα ή τα καρύδια. Χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν, μεταφέρομε σε σαλατιέρα και ανακατεύομε μέσα τα αμύγδαλα ή τα καρύδια.                                                                                                                                                                                                               επιστροφή