Σπανιάδα |
ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΠΑΞΙΜΑΔΙΟΥ |
300 γρ. φασόλια ξερά 6 κουταλιές ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι σε φέτες αλάτι, πιπέρι παξιμάδι
Αποβραδίς βάζομε τα φασόλια στο νερό να μουσκέψουν. Την επομένη τα βράζομε σε άλλο νερό μέχρι να ψηθούν, φροντίζοντας να μείνει λίγο ζουμί. Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνομε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζομε το κρεμμύδι και ρίχνομε μέσα τα φασόλια με το ζουμί τους. Προσθέτομε αλάτι και πιπέρι και βράζομε άλλα 10 λεπτά. Αν θέλομε, προσθέτομε και λίγο χυμό λεμονιού. Σερβίρομε σε πιάτα με ένα παξιμάδι στον πάτο και πάνω τα φασόλια. |