Παξιμαδάκια με Ελιά και Αντζούγιες |
ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΠΑΞΙΜΑΔΙΟΥ |
1 κούπα μαύρες ελιές 1 κούπα πράσινες ελιές ½ κούπα κάπαρη 2-3 σκελίδες σκόρδο 2-3 αντζούγιες, χυμό 1 λεμονιού 1 ματσάκι μαϊντανό χοντροκομμένο 2 κουταλιές δυόσμο χοντροκομμένο 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο 1 κουταλάκι ρίγανη, 1 κουταλάκι θυμάρι ½ κουταλάκι πιπέρι
Ξεπλένομε τις ελιές, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τις βάζομε στο μπλέντερ μαζί με την κάπαρη, το σκόρδο, τις αντζούγιες και λίγο λεμόνι. Αργά προσθέτομε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.
|